Ontwikkelingsproces

Idee van de klant

Heeft u een idee voor een kunststofproduct? Dan bekijken we samen naar u de mogelijkheden om uw idee maakbaar en bruikbaar te maken. Wij geven hierin het nodige advies voor eventuele wijzingen zodat uw product volledig maakbaar wordt.

Materiaal keuze

Samen met u kijken we naar de keuze voor het materiaal. Aan de hand van uw specificaties waaraan het product moet voldoen stellen we u een aantal materialen voor. Mogelijke specificaties kunnen zijn: gebruikstemperatuur, slijtage, mechanische sterkte, slagbestendigheid, UV stabiliteit, brandbaarheid. Aan de hand van uw eisen komen we tot het geschikte materiaal.

Prijsschatting

Aan de hand van de door u gekozen materiaal maken wij u een offerte op met de nodige richtprijzen. U kan bij Duolim steeds rekenen op een uitstekende prijs- en kwaliteitverhouding voor elke productie.

Order

Na uw goedkeuring van de offerte starten we met het order. U heeft hier steeds de keuze om een prototype te laten maken van uw product zodat u zich een beeld kan vormen over hoe uw product eruit zal zien. Is het prototype niet zoals verwacht? Dan kunnen we nog steeds de nodige aanpassingen doorvoeren.

Productie matrijs

Indien alles is goedgekeurd, starten we met de productie van matrijzen. Dit gebeurt in ons machinepark waarbij er de beste prijs-kwaliteitverhouding wordt gegarandeerd.

Samples

Nadat de matrijs afgewerkt is, worden er samples gemaakt. Aan de hand van de samples wordt er gekeken of het product aansluit aan het ontwerp. Is het nog niet zoals gewenst? Dan worden er samples geleverd totdat ze volledig zijn goedgekeurd.

Levering

Binnen de 6 weken na goedkeuring van de tekeningen worden de matrijzen op het gewenste adres aangeleverd. Wij zorgen voor het nodige transport voor zowel kleine als grote series. Ook zorgen wij voor de nodige verpakkingen van alle producten!